Anderstam Logo
Anderstam Logo
Kontakt ikon

juni 19, 2019 - 8:42 e m

Klöverbacken, ett fantastiskt tomtområde i de Södra Lapplandsfjällen

Vi är stolta och glada över att få berätta att Anderstam Fjällhus är utvald att få leverera våra hus till  Klöverbacken AB. Här i Lappland och Borgafjällen ligger detta nya och fantastiskt tomtområde. Här möts man av praktfulla fjällpanoraman, orörda vildmarker och genuina fjällmiljöer precis utanför husknuten.

– Vi på Andertsam Fjällhus och Visionärerna och ägarna av Klövervacken hittade snabbt en samsyn på hållbarhet och kvalitet när det gäller exploatering på sådan här värdefull och unik fjällmiljö som Klöverbacken faktiskt är. Vi har redan nu några hus inplanerade och ser fram emot att få vara med att börja bygga hus under hösten i dessa fjäll, säger Andreas Anderstam på Anderstam Fjällhus.

Läs mer på Klöverbacken AB´s egen hemsida, här kan ni få massor av bra information om deras tomter och området de ligger i.

klöverbacken.se

Under sensommaren kommer vi som en del av detta samarbete ta fram en helt unik husmodell anpassad helt efter denna miljö och Klöverbackens grundidé. Håll utkik så kommer ni kunna se detta hus på vår sida.

Tomterna

Området har drygt 30 tomter varav många redan är sålda eller reserverade.

Kontakta gärna mäklaren Anton Eriksson för aktuell status och mer information:

anton.umea@svenskfast.se
070-333 93 63
Länk till tomterna på Svensk fastighetsförmedling hittar ni här >>

Tomtområdet och tomterna är designade av arkitekt Bosse Gustavsson. Bosses vision är att alla tomter inom området ska behålla Klöverbackens unika framtoning och att samspelet med naturen ska genomsyra hela området.

Klöverbacken har en egen väg som skottas och sköts om under hela året. Här finns också en egen samfällighet för VA med färdiga anslutningar vid tomtgräns. Detta ingår i tomtpriset.

Läget

Klöverbacken är ett område för dig som verkligen uppskattar en äkta fjällmiljö, med den vilda naturen precis vid husknuten. Området runt Borgafjäll är välkänt både för sina skidbackar och vandringsleder. Här finns utmärkta fiskevatten och jaktmarker, men på senare år också äventyrligare snorkling och löpning i fjällterrängen.

Borgafjäll erbjuder en unik närhet till en av Europas mest lättillgängliga vildmarker. Byn ligger bokstavligen i slutet av vägen och du kommer direkt ut i fjällvärlden på såväl skidor som till fots. Alltid med en orörd linje på någon av de närliggande fjällsluttningarna. I byn finns idag såväl catski som helikopter om du föredrar en kvalificerad guide eller bara vill komma ut lite enklare. Det finns numera även helisnorkling för den dykintresserade.

Själva skidsystemet har i dagsläget 3 liftar och 13 nedfarter. Den längsta nedfarten är 1495 meter med en fallhöjd på 289 meter. Säsongen är lång och varar normalt från december till den första maj. Här finns allt från svarta pister och funpark till barnbacke med barnlift. Offpiståkningen håller också högsta klass i skogarna runt backarna.

Är du intresserad av en egen fjällstuga här på Klöverbacken i Borgafjäll är det bara att kontakta oss. Vi hjälper dig gärna med en huskalkyl eller svarar på övriga funderingar. För information om tomterna och köp av dem så kan man kontakta mäklaren direkt. Det går även bra att kontakta Klöverbacken AB för mer information gällande deras tomter.

Andreas Anderstam
andreas@anderstam.com
070 460 44 00

Här har ni lite roliga och nyttiga länkar:

Skidsystemet i Borgafjäll

Besökarrecensioner i Sveriges största skidforum

Borgagården restaurang, white guide ”mycket hög klass”

Borgafjäll skoterklubb

Friåkning i Borga

Nyhetsarkiv