Anderstam Logo
Anderstam Logo
Kontakt ikon

december 22, 2021 - 2:54 e m

Tack för ett härligt 2021

Vi vill passa på att summera året och blicka bakåt en kort stund innan vi hoppar in i nästa år. Vilket otroligt och omvälvande år det varit, intresset för att bygga fjällhus har varit enormt stort, och för att vara ärlig så har det varit mer samtal och intresse än vad vi haft möjlighet att svara på.

I dessa Covid tider, i kombination med allt byggande har det lett till en del problem med materialleveranser. Priserna på byggmaterial har skenat och sammantaget har det varit en hel del utmaningar för oss att hantera. Men vi har kämpat hårt och med hjälp av fantastiska medarbetare och lösningsorienterade partners har vi lyckats i slutändan.

Trots vår ambition hålla verksamheten relativt liten så har det i år blivit en rejäl tillväxt. Detta har lett till att vi utökat organisationen med duktiga medarbetare på kontoret, men även flertalet nya proffsiga byggentreprenörer har anslutit till oss.

Våra stora projekt & uppskattning från Aftonbladet

Några av årets höjdpunkter har varit de lite större projekten vi fått möjlighet att arbeta med i år. Förra året vid denna tid fick vi uppdraget att ta fram ett parhus till Storhogna, man tänkte att det skulle ta lite tid att sälja dem, men inom en vecka var alla 24 lägenheter sålda på våra ritningar. Nyligen släpptes etapp 2 med lika många lägenheter, dessa såldes alla innan annonsen han läggas ut.

Aftonbladet uppmärksammade även detta hus och gav fina omdömen som:

“Parhus i ski-lodge stil med lika stilsäker exteriör som interiör”

“ Det här huset är det perfekta lösningen för två sportlovsfamiljer som tillsammans drömmer om mer fjällsemester men inte vill bo ihop. Det ger också möjlighet att hyra ut en del och nyttja den andra, vilket dessutom kan bli ett sätt att tjäna in byggkostnader med tiden. En stark fyra”

Vårt projekt i Kungsberget med 14 hus vart alla sålda i år, och nästa etapp släpps nu i julhelgen. Detta samarbete har även lett till något som vi snart kan berätta mer om, men det kommer bli riktigt spännande projekt.

Precis i dagarna kommer vi även att vara med och släppa ett nytt område i Sälen med 20-30 lägenheter. Mer info inom kort.

Trendspaning

Vi ser redan nu ut att ha fullt med projekt 2022 i vår nuvarande kostym, sedan kan de bli tal om att lägga till lite på den kostymen för att rymma lite mer. Vi ser även ett allt större intresse för att bygga parhus och större hus, både privatpersoner som delar det med vänner och bekanta, samt utvecklare som märker av det stora efterfrågan. Trenden med att vara i fjällen alla fyra årstider fortsätter att växa och ge mer dagar antingen för sin egen del, eller att hyra ut.

Sammanfattningsvis vill vi rikta ett särskilt tack till våra kunder. De har verkligen ställt upp med lösning och tålamod när det behövts. Vi vill tacka alla våra byggentreprenörer som lagt mycket kärlek och omtanke i årets husprojekt.

Nyhetsarkiv