Anderstam Logo
Anderstam Logo
Kontakt ikon

mars 5, 2019 - 7:28 f m

Från världstouren till det optimala fjällhuset

Vi på Anderstam Fjällhus blev kontaktad av Jens ”Byggis” Byggmark

Jens Byggmark hade en vision om att samla all sin erfarenhet från ett liv på den alpina världstouren till det optimala fjällhuset. En utmaning som vi på Anderstam Fjällhus verkligen omfamnade. Tillsammans skapade vi något som vi båda blev nöjda med, Fjällhuset Byggmark Lodge. En husmodell, dels som 1-familjshus, men också som 2-familjshus. Ni hittar planlösningar, priser m.m. här >>

Byggis har inte legat på latsidan sedan han slutade med skidåkningen för två år sedan.
Först investerade han i en rad olika fintech-projekt för att sedan lansera en egen Youtubekanal, Byggis & Mackan.

Hans senaste projekt är ett samarbete med Anderstam Fjällhus

”Husets namn skvallrar lite om vad jag ville uppnå med samarbetet. Efter alla mina år som turnerande skidproffs så har jag sett otaliga fjällhus världen över. Jag kände därför att jag vill samla alla dessa influenser till ett enda ultimat fjällhus! Jag sökte igenom alla Sveriges bästa husproducenter. Jag tittade främst på kostnadseffektivitet, flexibilitet och klimatfokus hos producenterna och valde att kontakta Anderstam Fjällhus. Dom delade min vision om det ultimata fjällhuset och resultatet är nu klart!” säger Jens Byggmark.

 

Jens Byggmark Bygger fjällhus

Huset kan byggas som ett lyxigt 1-familjshus, eller med 2 lägenheter

“​Vi startade Anderstam Fjällhus med ambitionen att bygga unika, och helt kundanpassade kvalitetshus i vår fjällvärld. När Jens hörde av sig med sina idéer tyckte vi det var väldigt intressant att få in alla hans erfarenheter från många år på touren. Jens har ju rest och bott i de flesta alpina miljöer och hade väldigt många bra tankar. Vi kände snabbt att vi fick ett bra samarbete, och att vi hade en intressant men även utmanande start för vår arkitekt. Huset växte fram och vi tycker att vi lyckats bra med att samla Jens vision till ett riktigt bra hus. Huset kan fungera både som ett lyxigt 1-familjshus, men fungerar även bra att bygga med 2 lägenheter. Man kan antingen hyra ut den delen, eller kanske bygga tillsammans med en annan familj och dela på bygg- och driftskostnaderna. Nu ser vi verkligen fram emot att få bygga detta hus och visa upp det i verkligheten.” säger Andreas Anderstam, VD.

“Inledningsvis så kommer jag att bygga huset själv tillsammans med min youtube-kompanjon Markus Thunholm. Man kommer kunna följa hela husbygget i vår kanal. Just nu letar vi efter en lämplig markbit att bygga på. Drömmen med Lodge Byggmark är ju att få se huset dyka upp på fjällorter runt om i Sverige. Jag tror att huset kommer att bli en storsäljare. Huset har en genialisk planlösning och väldigt genomtänkta förvaringsmöjligheter där det klassiska plockipinnet av skidor är ett minne blott. Framförallt så har vi lyckats med ett kostnadseffektivt husförslag.” avslutar Jens Byggmark.

 

 

 

 

Nyhetsarkiv