Anderstam Logo
Anderstam Logo
Kontakt ikon

Nyckelfärdigt eller husskal

Anderstam Fjällhus erbjuder genom våra byggpartners, totalentreprenad, alternativt en delad entreprenad. 

Vi erbjuder alltid ett engagerat, transparent och flexibelt samarbete oavsett hur du vill bygga ditt fjällhus.

Vi på Anderstam Fjällhus har stor vana och förståelse för processen för att bygga hus på distans. Det är viktigt med transparens och god projektledning. Vår tanke är att låta varje lagdel i ett husbygge få fokusera på sitt specialområde och lägga tid och fokus på det man gör allra bäst. Vi på Anderstam Fjällhus sköter allt som rör ritningar, projektering, bygglov, planering, material och koordinering av leveranser. På detta sätt har våra byggpartners det förberett på bästa möjliga sätt, för att över projektet och kontraktet direkt med våra beställare.

1: Totalentreprenad med vår byggpartner
En komplett leverans  av vad man brukar kalla nyckelfärdigt hus. Från projektering, markarbeten och helt färdigställt hus. Våra kunder skriver avtal direkt med vår byggpartner i ett standardavtal ABS18.

2: Delad entreprenad med vår byggpartner
En delad entreprenad innebär att vi gör en viss del i projektet och beställaren gör resterande delar med egen entreprenör eller på egen hand. Vi kan anpassa och hitta ett par olika varianter av en delad entreprenad. Det vanligaste upplägget är dock att vårt team gör hela husskalet klart utvändigt, isolerat, och uppreglad insida. Därefter tar vår kund över och färdigställer husets insida.

För avtal av byggentreprenad används standardavtal ABS18, framtaget av konsumentverket

Alla avtalspartners har allriskförsäkring och ansvarsförsäkringar. Färdigställandeskydd tecknas även av entreprenören när det efterfrågas

Från start till mål i tre steg

1:Husritningar
Vi arbetar med full frihet där varje kund får utforma och designa sitt hus precis som de vill. Möjligheterna är nästintill oändliga. Därefter börjar våra processer med att kunden får tillgång till en av våra arkitekter. Kunden och arkitekten tar tillsammans fram kompletta husritningar. När vi har dessa färdiga och alla materialval gjorda kan vi fastställa ordern och göra klart avtalet. Allt detta startar med ett så kallat ritavtal. Vi hjälper er med kompletta handlingar utan kostnad eller huskontrakt. Men om vi inte kommer i mål med husaffären uppkommer en kostnad på 25 000 kr. När ritningarna är klara hjälper vi er med bygglovsansökan.

2: Bygglovsprocessen
När bygglovet är klart (8-12 veckor vanligtvis) är det dags att signera avtalet, boka startsamråd med din kommun och att planera ett leveransdatum. I detta läge brukar man även betala handpenningen (10%). Från handpenning och startbesked beviljat är det ungefär 8 veckors leveranstid.

3: Byggtiden
Vid en totalentreprenad tar det mellan 5-7 månader att helt färdigställa huset.  Byggaren ansvarar för projektledning från och med byggstart. Men vi på Anderstam fjällhus finns med hela processen som stöd och bollplank. Vi följer noga varje projekt och bevakar att allt flyter på enligt de förutsättningar vi  gemensamt bestämt.  Som kund (byggherre) har man enbart ansvaret att boka slutbesiktning och slutsamråd tillsammans med sin KA. När huset är besiktigat och klart återstår bara att flytta in och njuta av ditt nya fjälliv.

MÖT VÅRA BYGGARE

Eco Scandinavian Construction AB

Idag arbetar vi exklusivt med Eco Scandinavian Construction AB. Vi har arbetat tillsammans på många lyckade  husprojekt och känner oss väldigt trygga med låta dem ta hand om alla våra kunder i en totalentreprenad. Ett kontrakt, med en part.  Efter några år i branschen har vi sett att detta är det bästa sättet att bygga hus. Vi sköter all planering, projektering, ritningar innan projektet startar. Därefter tar “Eco” över projektet, och tar det i mål. Vi finns med som en stöttande part hela vägen till slutbesiktning.
På detta sätt så får vi alla göra det vi tycker mest om, och det vi är bäst på.

Uppgifter kontraktspart:
Eco Scandinavian construction AB
Organisations nummer: 559044-8725
Adress: Gullnäsvägen 2 A // 861 92 Bergeforsen

Svenska hus för svenska klimat

Energieffektiva fjällhus

Vi har en stark övertygelse i att bygga rejäla fjällhus med ett totalt ansvar för hela processen. Våra hus ligger i framkant  när det gäller energiprestanda. Husen är mycket energieffektiva med ett u-värde på 0,132. Kvaliteten på klimatskalet i kombination med våra värme- och ventilationssystem gör att vi med god marginal klarar Boverkets energikrav för permanenthus.

Sammantaget ger detta våra huskunder varma och sköna hus med en effektiv energianvändning.  Detta skapar låga driftskostnader och gör samtidigt en stark insats för klimatet. Naturligtvis erbjuder vi fjällhus där vi ansvar för alla delar till ett nyckelfärdigt hus i en generalentreprenad, allt för er enkelhet och trygghet.

Husets stomme tillverkas i en kontrollerad och torr produktionsanläggning. Väggarna är förberedda för en kort monteringstid av ett väderskyddat klimatskal.  På byggplats sätter vi sedan upp ett vädersäkrat husskal på ett fåtal dagar. Detta gör att vi inte låter fukten angripa huset under byggtiden.

Samtliga delar i huset är särkilt utvalda för att hålla hög kvalitet. Platta på mark med golvvärme, tjocka väggar, rejäla takkonstruktioner med råspont och kvalitetsplåt. 3-glas energifönster och ytterdörrar som klarar alla årstider. Invändigt isolerar vi alla innerväggar för bra akutsik och ett rejält installationsskikt för att aldrig riskera punktering av ångspärr. Marbodalkök, massiva innerdörr, trägolv, rustik väggpanel, kakel och klinker i badrum.

Ska man bygga ett hus i tuffa fjällmiljöer och för aktiva fjällfamiljer, som också håller för hyresgäster och hårt slitage,  så tycker vi att det behöver vara ett hus med stryktåligt material. Ett Anderstam Fjällhus är därför alltid byggt med högsta kvalitet.