Anderstam Logo
Anderstam Logo
Kontakt ikon

Fjällhus med totalentreprenad

Totalentreprenad eller byggsats? Vi erbjuder alltid ett engagerat och transparent samarbete i alla lägen.

Anderstam Fjällhus med totalentreprenad – Samarbetsmodellen

Vi på Anderstam Fjällhus funderade länge och väl på hur vi kunde ta fram det bästa upplägget för fjällhus med totalentreprenad. De flesta av våra kunder önskar totalentreprenad, med ett kontrakt och en ansvarig. Vi tog därför fram en samarbetsmodell där våra kunder har ett totalentreprenadkontrakt, direkt till den som faktiskt bygger deras hus, byggaren. Direktkontakten medför att det blir snabbt och enkelt att få svar på alla frågor under byggtiden. Vi på Anderstam sköter allt det arbete som behöver utföras innan bygget kan komma igång.  Samtliga materialval, husritningar, planeringar, bygghandlingar, konstruktionsberäkningar, offerter och upphandlingar. Detta är långa, krångliga och tidskrävande processer som vi på Anderstam tar hand om, så att byggaren kan fokusera på det han gör allra bäst, nämligen att bygga ditt fjällhus.

Med samarbetsmodellen får alltså alla parter möjligheten att lägga sin tid på de gör allra bäst. Något som skapar tid och ro att leverera kvalitetssäkrade hus till våra kunder.

Det tycker vi är en riktig totalentreprenad. Ärligt och transparent, precis som vi vill ha det.

Vi använder oss av Konsumentverkets rekommendationer och framtagna Entreprenadkontrakt ABS 18

Alla avtalspartners har allriskförsäkring och ansvarsförsäkringar. Färdigställandeskydd tecknas även av entreprenören.

Från start till mål i tre steg

1:Husritningar
Vi arbetar med full frihet där varje kund får utforma och designa sitt hus precis som de vill. Möjligheterna är nästintill oändliga. Därefter börjar våra processer med att kunden får tillgång till en av våra arkitekter. Kunden och arkitekten tar tillsammans fram kompletta husritningar. När vi har dessa färdiga och alla materialval gjorda kan vi fastställa ordern och göra klart avtalet. Allt detta startar med ett så kallat ritavtal. Vi hjälper er med kompletta handlingar utan kostnad eller huskontrakt. Men om vi inte kommer i mål med husaffären uppkommer en kostnad på 15 000 kr. När ritningarna är klara hjälper vi er med bygglovsansökan.

2: Bygglovsprocessen
När bygglovet är klart (6-10 veckor vanligtvis) är det dags att signera avtalet, boka startsamråd med din kommun och att planera ett leveransdatum. I detta läge brukar man även betala handpenningen (10%). Från handpenning och startbesked beviljat är det ungefär 8 veckors leveranstid.

3: Byggtiden
Vid en totalentreprenad tar det mellan 4-6 månader att helt färdigställa huset. Vi ansvarar och projektleder hela denna process. Som kund (byggherre) har man enbart ansvaret att boka slutbesiktning och slutsamråd tillsammans med sin KA. När huset är besiktigat och klart återstår bara att flytta in och njuta av ditt nya fjälliv.

MÖT VÅRA BYGGARE

Några av våra utvalda byggare

Vi väljer med omsorg och noggrannhet våra hantverkare och entreprenörer. Därför är vi väldigt glada över de fina omdömen våra byggare får av våra kunder. Här ovan kan ni klicka på bilden för att läsa mer om några av våra byggentreprenörer.

System för kalla klimat

Energieffektiva fjällhus

Vi har en stark övertygelse att bygga rejäla fjällhus med totalentreprenad. Våra hus ligger därför i framkant  när det gäller energiprestanda. Husen är mycket energieffektiva med ett u-värde på 0,132. Kvaliteten på klimatskalet i kombination med våra värme- och ventilationssystem gör att vi med god marginal klarar Boverkets energikrav för permanenthus.

Sammantaget ger detta våra huskunder varma och sköna hus med en effektiv värmeökning.  Detta skapar låga driftskostnader och gör samtidigt en stark insats för klimatet. Naturligtvis erbjuder vi fjällhus med totalentreprenad, allt för er enkelhet och trygghet.

Husen tillverkas i en kontrollerad och torr produktionsanläggning. Väggarna byggs färdiga med panel, isolering och fönster.  På byggplats sätter vi sedan upp ett vädersäkrat husskal på ungefär 1-3 dagar. Detta gör att vi inte låter fukten angripa huset under byggtiden.

Samtliga delar i huset är särkilt utvalda för att hålla hög kvalitet. Platta på mark med golvvärme, tjocka väggar, rejäla takkonstruktioner med råspont och kvalitetsplåt. 3-glas energifönster och ytterdörrar som klarar alla årstider. Invändigt isolerar vi alla innerväggar för bra akutsik och ett rejält installationsskikt för att aldrig riskera punktering av ångspärr. Marbodalkök, massiva innerdörr, trägolv, rustik väggpanel, kakel och klinker i badrum.

Ska man bygga ett hus i tuffa fjällmiljöer och för aktiva fjällfamiljer, som också håller för hyresgäster, så tycker vi att det behöver vara ett hus med stryktåligt material. Ett Anderstam Fjällhus är därför alltid byggt med högsta kvalitet.