Anderstam Logo
Anderstam Logo
Kontakt ikon

Nyckelfärdigt eller husskal

Vi erbjuder alltid ett engagerat, transparent och flexibelt samarbete oavsett hur du vill bygga ditt fjällhus.

Anderstam Fjällhus erbjuder byggsats eller nyckelfärdigt – Samarbetes modellen

Vi på Anderstam Fjällhus har stor vana och förståelse för processen för att bygga hus på distans. Det är viktigt med transparens och god projektledning. Vår tanke är att låta varje lagdel i ett husbygge få fokusera på sitt specialområde och lägga tid och fokus på det man gör allra bäst. Vi på Anderstam Fjällhus sköter allt som rör ritningar, projektering, bygglov, planering, material och koordinering av leveranser. På sätt har våra byggpartners det förberett på bästa möjliga sätt, för att lägga tid och engagemang på hantverket att bygga våra kunders hus.

Vi kan erbjuder i huvudsak tre modeller för samarbetet.

1: Leverans av husbyggsats
En komplett leverans av husbyggsats, exteriört och interiört enligt vår leveransdeklaration. Projektering med samtliga ritningar och hantering av bygglov ingår.

2: Husbyggsats, samt montering av husskal
Anderstam Fjällhus levererar komplett hus byggsats, samt montering av husskal. Det går även att addera mark, grund, och montering av innerväggar och ventilation.

3: Nyckelfärdigt hus i en generalentreprenad
Anderstam Fjällhus levererar nyckelfärdigt hus i en generalentreprenad. Det vill säga ett kontrakt med Anderstam Fjällhus för husbyggsats inklusive ritningar. Samt ett kontrakt med en av våra byggpartners som ansvarar för samtliga arbeten och entreprenader och projektledning av byggprocessen.

Med samarbetes modellen får alltså alla parter möjligheten att lägga sin tid på de gör allra bäst. Något som skapar tid och ro att leverera kvalitetssäkrade hus till våra kunder.

Vi använder oss av standardavtal för leverans av husmaterial AA 12,

För avtal av byggentreprenad används standardavtal ABS18, framtaget av konsumentverket

Alla avtalspartners har allriskförsäkring och ansvarsförsäkringar. Färdigställandeskydd tecknas även av entreprenören när det efterfrågas

Från start till mål i tre steg

1:Husritningar
Vi arbetar med full frihet där varje kund får utforma och designa sitt hus precis som de vill. Möjligheterna är nästintill oändliga. Därefter börjar våra processer med att kunden får tillgång till en av våra arkitekter. Kunden och arkitekten tar tillsammans fram kompletta husritningar. När vi har dessa färdiga och alla materialval gjorda kan vi fastställa ordern och göra klart avtalet. Allt detta startar med ett så kallat ritavtal. Vi hjälper er med kompletta handlingar utan kostnad eller huskontrakt. Men om vi inte kommer i mål med husaffären uppkommer en kostnad på 15 000 kr. När ritningarna är klara hjälper vi er med bygglovsansökan.

2: Bygglovsprocessen
När bygglovet är klart (8-12 veckor vanligtvis) är det dags att signera avtalet, boka startsamråd med din kommun och att planera ett leveransdatum. I detta läge brukar man även betala handpenningen (10%). Från handpenning och startbesked beviljat är det ungefär 8 veckors leveranstid.

3: Byggtiden
Vid en generalentreprenad tar det mellan 5-7 månader att helt färdigställa huset. Vi ansvarar och projektleder hela denna process. Som kund (byggherre) har man enbart ansvaret att boka slutbesiktning och slutsamråd tillsammans med sin KA. När huset är besiktigat och klart återstår bara att flytta in och njuta av ditt nya fjälliv.

MÖT VÅRA BYGGARE

Några av våra utvalda byggare

Vi väljer med omsorg och noggrannhet våra hantverkare och entreprenörer. Därför är vi väldigt glada över de fina omdömen våra byggare får av våra kunder. Här ovan kan ni klicka på bilden för att läsa mer om några av våra byggentreprenörer.

Svenska hus för svenska klimat

Energieffektiva fjällhus

Vi har en stark övertygelse i att bygga rejäla fjällhus med ett totalt ansvar för hela processen. Våra hus ligger i framkant  när det gäller energiprestanda. Husen är mycket energieffektiva med ett u-värde på 0,132. Kvaliteten på klimatskalet i kombination med våra värme- och ventilationssystem gör att vi med god marginal klarar Boverkets energikrav för permanenthus.

Sammantaget ger detta våra huskunder varma och sköna hus med en effektiv energianvändning.  Detta skapar låga driftskostnader och gör samtidigt en stark insats för klimatet. Naturligtvis erbjuder vi fjällhus där vi ansvar för alla delar till ett nyckelfärdigt hus i en generalentreprenad, allt för er enkelhet och trygghet.

Husen tillverkas i en kontrollerad och torr produktionsanläggning. Väggarna är förberedda för en kort monteringstid av ett väderskyddat klimatskal.  På byggplats sätter vi sedan upp ett vädersäkrat husskal på ett fåtal dagar. Detta gör att vi inte låter fukten angripa huset under byggtiden.

Samtliga delar i huset är särkilt utvalda för att hålla hög kvalitet. Platta på mark med golvvärme, tjocka väggar, rejäla takkonstruktioner med råspont och kvalitetsplåt. 3-glas energifönster och ytterdörrar som klarar alla årstider. Invändigt isolerar vi alla innerväggar för bra akutsik och ett rejält installationsskikt för att aldrig riskera punktering av ångspärr. Marbodalkök, massiva innerdörr, trägolv, rustik väggpanel, kakel och klinker i badrum.

Ska man bygga ett hus i tuffa fjällmiljöer och för aktiva fjällfamiljer, som också håller för hyresgäster och hårt slitage,  så tycker vi att det behöver vara ett hus med stryktåligt material. Ett Anderstam Fjällhus är därför alltid byggt med högsta kvalitet.