Anderstam Logo
Anderstam Logo
Kontakt ikon
Mask Image

Fritidshus, vi bygger rejäla hus för fjällen

Anderstam ett personligt byggföretag

Vi är ett bolag som bygger fritidshus med inriktning mot den svenska fjällvärlden. Anderstam Fjällhus har sitt huvudsäte och sin tillverkning i härliga Norrland, Sundsvall. Vi arbetar i en liten och väloljad organisation med få led. Därför kan vi erbjuda er hög kvalitet och full frihet – allt till ett rimligt pris. Våra husmodeller har många olika möjligheter till att anpassas som ni vill ha det. Vi vill erbjuda er kunder att skapa hus utan kompromisser. Oavsett om ni redan har hittat en husmodell som utgångspunkt, eller om ni vill börja från en egen skiss.

Oavsett ingång, vill vi hjälpa er med den perfekta utgången.

Vi finns med från start, för er bygglovsansökan, till ett färdigt fritidshus skapat efter era önskemål.

Fritidshus från Anderstam Fjällhus

 

Byggsystem för fritidshus i kalla klimat

De hus som vi bygger är framtagna för framtidens hårdare krav på energiförbrukning. Med ett Anderstam Fjällhus kan alltid du vara trygg med att huset är byggt i högsta kvalitet och har fjällvärldens högsta energistandard.

När vi startar ett husbygge måste det bli vädertätt så snabbt som möjligt. Huset ska kunna fungera väl i stränga vintrar och ha en hög komfort med låga driftskostnader. Med denna kunskap bygger vi alla våra hus i en torr och kontrollerad produktionsanläggning. Husskalen levereras till byggplatsen och sätts samman inom loppet av ett par dagar. De krav vi ställer på våra husskal, ska motsvara de tuffa krafterna den yttre miljön dagligen utsätter våra hus inför. Därför är våra husskal marknadsledande och välisolerade med hög kvalitet i samtliga delar.

 

Våra fritidshus

Anderstam Fjällhus är alltid noga när vi skapar husmodeller. Våra modeller ska reflektera våra värdegrunder. Vi arbetar ständigt med våra duktiga och drivna arkitekter. Målet med denna ambition är att ta fram husmodeller som ska vara hållbara och tilltala er, våra kunder.

Naturligtvis är alla våra modeller högst anpassningsbara, för er som önskar detta.
Klicka gärna på några av våra modeller nedan för att läsa mer.

Fritidshus Husmodeller

 

Vad kostar det?

Alla priser hos oss är tydliga och ärliga. Ni ska alltid veta att det pris som står i offerten för huset är det som gäller.
Om man väljer att bygga med Anderstam kan man lägga upp entreprenad på valfritt sätt. Många väljer att köpa ett monterat skal och färdigställer husets insida på egen hand för att spara pengar och själva bygga färdigt sitt hus. Men man kan självklart välja ett nyckelfärdigt hus. Då tar vi ansvar över hela husbygget från start till inflyttning.

Läs mer här >> för att se exempel på kalkyl.

 

Ett samtal med en kund

Alla kunder har sin alldeles egen anledning till varför och när man beslutar att ta steget – steget att bygga sitt eget hus. Vi frågade en av våra kunder, eller snarare kundfamiljen som faktiskt består av tre generationer. Denna kund valde vårt koncept med att bygga en rest husmodell. Tillskillnad från totalentreprenad gör man nästan allt invändigt själv. Eller så väljer man sina egna underentreprenörer.

 Hur kom ni fram till att det var dags att bygga?

Morfar Björn svarar:

– Först fick vi tillgång till en härlig tomt, här i Jämtland. Vi fick en bra kontakt med Anderstam Fjällhus, och vi var tre familjer som delade på byggnationen. Detta var det avgörande för att vi körde igång.

Var det mycket arbete?

– Såklart blev det en hel del arbete. Men grabbarna i familjerna åkte upp vid fyra tillfällen och arbetade hårt med långa pass. Det är en av styrkorna att bygga med sin familj.
Sjäva huset tog cirka sex månader att bygga. Då menar jag, att från att vi startade med stommen till att det blev “färdigt”. Eller så pass färdigt att vi kunde övernatta och nyttja huset. En del småsaker måste fortfarande fixas. Men det går bra att göra då man åker upp och är här på plats. Fördelen är att huset är vädersäkrat, och då går det bra att pyssla på i sin egen takt.

Har ni några råd, till de som vill göra en liknande byggnation?

-Konceptet med ett rest skal som ger möjlighet till eget färdigställande. Detta är något som vi verkligen gillade. Det är en härlig känsla att man faktiskt får känna att man byggt sitt eget hus, men sluppit de svåraste och mest komplicerade delarna.

Vi valde denna lösning mest för vår plånboks skull. Man sparar en hel del om man jämför  med en totalentreprenad. Sedan är det trevligt att att vi har kunnat gör så mycket själva inom vår familj.

Vad tyckte ni var bäst med detta projekt?

– Det har blivit många bra saker på resans gång. En sak som dock har betytt mycket för oss, rent privat, är vi har kunnat göra detta tillsammans och fått väldigt mycket tid ihop. Sedan när vi nu sitter här, utan alla vanliga störmoment som sker i den i vardagen, så blir det ett hel annat tempo. Vi lagar mat tillsammans, spelar spel, njuter av naturen, skidåkning och vår gemensamma vandringsturer. Att vara här i vårt alldeles egna fritidshus, ger oss en härlig livskvalitet för att umgås.

Det ju ett förverkligande av en dröm som vi har haft. De saker vi satte och skissade hemma i stan och arbetade fram med arkitekten från Anderstam. Det fungerade precis så bra, som vi hade hoppats på. Alla delar i detta huset är grundat i våra egna tankar och idéer.

Vi är verkligen nöjda med hela processen. Vi ser fram emot många härliga dagar här i stugan tillsammans med hela vår familj.