Anderstam Logo
Anderstam Logo
Kontakt ikon

Vår filosofi

Att ge sig in i ett husbygge kan kännas som att stå på toppen av ett berg. Men vi finns med under hela åket.

Det är mycket att tänka på. Många hinder och utmaningar att klara av. När frågorna hopar sig – då vill vi vara den som säger ”de ä bar å åk! Vi kan det här och vi ska hjälpa dig ner för hela pisten. Det kommer att gå bra. Och är det några gropar på vägen, då kommer vi  hjälpa er över dem.

Anderstam Hus står för enkelhet, trygghet och proffsighet. Ni kan vara trygga med att vi står bakom det som är sagt. Vårt jobb är att hjälpa er från första svängen ner till den sista.

Vilka är vi?

Anderstam Hus AB

Bolaget ägs och drivs av Andreas Anderstam, och startades 2018.  Anderstam Fjällhus har sitt huvudkontor och sin tillverkning i Sundsvall. 

Andreas Anderstam har under de senaste åren byggt många hus i fjällen Därför tyckte vi det kändes helt naturligt och rätt att starta ett bolag som jobbar dedikerat och inriktat mot den fjällvärld vi kommit att uppskatta och känna sådan lust inför. Vi är ett litet sammansvetsat team med projektledare Andreas, husritare Emma, och projekt koordinator Kristoffer. Tillsammans med våra byggpartners har vi dock stor möjlighet att växla upp och hantera större projekt.

Vi har vårt säte i Sundsvall, men finns ofta i fjällen för möten och samarbeten.

Vårt jobb är att leverera hus byggsatser i koordinerade och välplanerade leveranser. Vi tar fram alla ritningar,  och ansvarar för en komplett projektering, planering, bygglovshantering, upphandlingar och skapar avtalsunderlag.

Våra kundsamarbeten görs främst på tre sätt, antingen en ren material leverans av husbyggsats. Eller husbyggsats med tillägget montering av husskal. Det vanligaste alternativet är ett nyckelfärdigt hus i en generalentreprenad.

Byggentreprenaden skrivs direkt med vår utvalda byggare. På så sätt har våra kunder ett avtal, direkt med den som bygger huset, inga mellanhänder, enkelt, ärligt och rakt, precis så vi vill ha det. Vi använder oss av konsumentverkets standardavtal ABS 18 för byggnationer i totalentreprenad tillsammans med utvald byggpartner. Om man önskar en leverans av husbyggsats utan montering används avtal AA12.

Vi har samtliga erforderliga försäkringar och färdigställande garantier. Våra byggare har de certifikat som krävs t ex BKR, Säker vatten m.m.