Anderstam Logo
Anderstam Logo
Kontakt ikon

Vår filosofi

Att ge sig in i ett husbygge kan kännas som att stå på toppen av ett berg. Men vi finns med under hela åket.

Det är mycket att tänka på. Många hinder och utmaningar att klara av. När frågorna hopar sig – då vill vi vara den som säger ”de ä bar å åk! Vi kan det här och vi ska hjälpa dig ner för hela pisten. Det kommer att gå bra. Och är det några gropar på vägen, då kommer vi  hjälpa er över dem.

Anderstam fjällhus står för enkelhet, trygghet och proffsighet. Ni kan vara trygga med att vi står bakom det som är sagt. Vårt jobb är att hjälpa er från första svängen ner till den sista.

Vilka är vi?

Anderstam Fjällhus försäljning AB

Vi är ett familjebolag som drivs av Andreas och Emma. Vi startade varumärket Anderstam Fjällhus 2018 i Sundsvall. 

Sedan starten 2018 har vårt projektteam och våra byggpartners tillsammans byggt ca 150 fjällhus. Vintern 2023 flyttade Andreas och Emma verksamheten till Stockholm. Men våra byggpartner utgår alltjämt från Sundsvall, Jämtland, Härjedalen, Dalarna och Älvdalen.

Vårt jobb på Anderstam Fjällhus är att skapa alla de handlingar och den planering som behövs för att fastställa vad som ska byggas. Därefter ansvarar vi även för att ta fram alla avtal, bilagor, och planering tillsammans med vår byggpartner som därefter bygger huset i en totalentreprenad direkt med våra kunder.

Våra kundsamarbeten görs framförallt på två sätt, antingen en ett rest husskal i en delad entreprenad, eller ett nyckelfärdigt hus i en totalentreprenad.

Byggentreprenaden skrivs direkt med vår utvalda byggare. På så sätt har våra kunder ett avtal, direkt med den som bygger huset, inga mellanhänder, enkelt, ärligt och rakt, precis så vi vill ha det. Vi använder oss av konsumentverkets standardavtal ABS 18 för byggnationer i totalentreprenad tillsammans med utvald byggpartner. Om man önskar en leverans av husbyggsats utan montering används avtal AA12.

Vi har samtliga erforderliga försäkringar och färdigställande garantier. Våra byggare har de certifikat som krävs t ex BKR, Säker vatten m.m.