Anderstam Logo
Anderstam Logo
Kontakt ikon

Prinshöjden i Kungsberget

Mitt i backen och nära till staden

Fastighetsutvecklaren bakom en av Sveriges snabbast växande skidanläggningar, har gett oss uppdraget att leverera fjällstugor till ett helt nytt område.

Prinshöjden är beläget mitt i anrika Kungsbergets skidanläggning.
De moderna stugorna har Ski-In och Ski-out läge, mitt i backen och tomtplaceringen är nära till hotellanläggningen.

Man kan kliva rätt ut i backen från sitt hus och har bara några glidmeter ner till hotellanläggningen och liftsystemet.

Det finns totalt 16 stycken tomter/husplatser på Prinshöjden varav sex stycken är tillgängliga år 2020. Vi bygger ett visningshus under vintern 2020, som beräknas vara klart för visning innan skidsäsongen är slut.

Se lediga tomter och läs mer om projektet här >>

Området

Området

Prinshöjden i Kungsberget ligger endast två timmar från Stockholm. Här hittar du skidåkning av högsta klass. De 22 pisterna och 12 liftarna gör Kungsberget till en av de största skidanläggningarna söder om Dalarna. Allt från svarta branter för de erfarna åkarna, till flackare backar för lek och lugnare åk för hela familjen.

Den första liften i Kungsberget byggdes redan 1954, men entusiaster ska ha åkt skidor nedför Kungsberget långt innan dess. Kungsberget samägdes under lång tid av Gävle och Sandvikens kommun för att sedan ägas helt av Sandvikens kommun. År 2004 var det Branäskoncernen som förvärvade anläggningen. I Branäskoncernen ingår även anläggningarna Branäs Fritidscenter, Vallåsen skidanläggning, Ulricehamn Ski Center, Tolvmannabacken och Storstenshöjden.

Är ni intresserade av Prinshöjden i Kungsberget?

Vänligen fyll i uppgifter nedan, så återkommer vi snarast.