Anderstam Logo
Anderstam Logo
Kontakt ikon

Så här går det till

Att bygga ett unikt hus är en komplex process med många viktiga delar. I detta avsnitt förenklar och sammanfattar vi resan från första mötet till inflyttning.

Uppstartsmötet

Planerad tidsåtgång: 1 vecka

Allt börjar med det personliga

Med detta möte börjar er och vår resa mot drömhuset.
Vårt uppdrag är att förstå er idé och lägga grunden för för att förverkliga den. tillsammans med er börja vi att rita och visualisera er vision. Anderstams koncept är alltid frihet och full transparens. Vi har full förståelse att alla projekt har en budget. Vi hjälper er med en tydlig och transparent kostnadsuppskattning för projektet.

Ritningsprocessen

Planerad tidsåtgång: 2 veckor

Från ide till ritning

Första viktiga steget vi tar tillsammans är att gestalta och skapa ritningar utifrån våra kunders idéer. Hos oss är flexibilitet standard. Våra kunder har möjlighet att anpassa sitt hus och ritningar tillsammans med vår husritare. När vi är färdiga med ritningarna, så hjälper vi till med allt som krävs för att söka bygglov.

 

Projekteringsfasen

Planerad tidsåtgång: 14 veckor

Bygglov

Det tar cirka 10 veckor att från ansökan till beviljat bygglov. Vi tar under denna period även fram samtliga K-ritningar, dessa är tak/vägg/grund-konstruktioner, Va / Vent-ritningar, fukt och brandskyddsdokumentation, samt energibehov vid behov. I denna fas skrivs avtal, och tidsplan för projektet.

Upphandling och planering

Tillsammans med kunden så väljer vi entrepenadsteamet. Vi har samarbete med ett antal noga utvalda entreprenörer som bygger husen i en totalentreprenad till våra kunder. Detta team innefattar samtlig kompetens som krävs för att bygga ett nyckelfärdigt hus. Samtliga entreprenörer är noga utvalda och har de behörigheter som krävs. Som kund man naturligtvis välja en egen entreprenör eller färdigställa delar av byggnationen i egen regi.

Tomt & Mark

Planerad tidsåtgång: 3 veckor

Placering

Placering av huset och planering av tomten är en del som ofta börjar väldigt tidigt i processen. Vi kan hjälpa till med ett platsbesök, så vi gemensamt kan komma fram till huset bästa placering på tomten.

Grovplanering

När det är dags att börja gräva så utför man det som brukar kallas grovplanering mark. Markentreprenören färdigställer en grusbädd för husgrunden, samt ordnar infart, dräneringar, gräva in va,el,fiber.

Husbyggsats

Leveranstid: 12 veckor

Byggsats och design

Från denna punkt tar byggentreprenören över huvudsakliga ansvaret i projektet. Våra byggsatser byggs och levereras i mycket hög kvalitet. Stommarna byggs i kontrollerad och torr miljö i Sverige av svenskt kvalitets furu. Husskalet är byggt marknadsledande bra energiprestanda, det ger våra kunder högsta tänkbara komfort och lägsta möjliga driftskostnad. Allt material vi levererar är noggrant utvald för att tåla de tuffa klimaten i vår fjällvärld.

Design, friheten att sätta sin egen prägel

Vi ger kunden möjlighet att bestämma husets design och materialval. Vi vägleder våra kunder genom alla val, allt från utvändiga paneler till fönster, tak, och det invändiga med väggar, golv, kök, lister, badrum. Detta ger våra kunder 1000-tals alternativ och en nästan obegränsad valfrihet.

Byggstart

Från vision till verklighet

Tidsåtgång 24 veckor (beroende på hustyp)

Efter en lång tid av planerande är det dags för husresning. Vi arbetar med prefab-system, vilket innebär att det redan efter ett par dagar står ett väderskyddat hus med väggar och tak på tomten. Därefter pågår bygget i cirka 20 veckor innan det är klart för inflyttning. Vi tar tillsammans med byggaren fullt ansvar över all samordning, projektledning och arbetsmiljön.

Välkommen hem

Färdigt att börja njuta av sitt fjällhus

När huset är färdigbyggt så är det en del saker som kunden behöver ordna.

• OVK-besiktning, besiktning av Im-kanal och luftflöden
• Sotarbesiktning, besiktar kaminen, rökröret och taksäkerheten
• Husbesiktning, oberoende besiktningsman kontrollerar hela huset
• Installera brandvarnare

När allt är komplett kommer kommunen ut på ett slutsamråd och utfärdar ett slutbesked.

Nu börjar kundens resa

Kunden kan äntligen flytta in i deras nybyggda fjällhus. Nu kan fokuset ändras till att njuta av livskvaliteten i ett hus i vår fantastiska fjällmiljö.